Feugiat nulla facilisis at vero eros et curt accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril.
+ (123) 1800-453-1546
info@example.com

Related Posts

Blog

Imunitet u trudnoći i tokom dojenja

Kako podići imunitet u trudnoći i tokom dojenja?

Zbog čega je važno da imamo jak imuni sistem u trudnoći?

Tokom trudnoće imuni sistem ima dvostruki zadatak: da čuva Vaše zdravlje i zdravlje Vaše bebe. Naročito je bitno ojačati imunitet u trudnoći u periodu kada se javlja grip i prehlada kod većine ljudi sa kojima ste u kontaktu.

Hrana, voće i povrće,  koje sadrži veću količinu vitamina C nam može pomoći u jačanju imuniteta. Tu spadaju citrusi, kivi, đumbir, paprika, peršun, prokelj, spanać, brokoli, kelj… ono što se često  dešava  jeste da nam nešto od nabrojanog ne prija,ne volimo ili nije dostupno jer mu vreme nije.
Citrusi često stvaraju gorušicu koja se inače javlja kod trudnica. I baš kad treba uneti raznovrsnost u ishrani , organizam to ne može da iskoristi.  I za to postoji rešenje – Koristite suplemente!

Potrebni vitamini, minerali i suplementi za trudnice

U toku trudnoće Vaš organizam radi za dvoje. Kako bi bili sigurni da unosite dovoljnu količinu neophodnih vitamina i minerala, često ćete od ginekologa dobiti savet za dodatni unos vitaminskih suplemenata. Tokom tog perioda se dešava da Vam određena hrana ne prija, da su prisutne jutarnje mučnine ili povraćanja i da zbog toga organizam izgubi dosta vitamina i minerala koje želite da unesete putem hrane. Iz tog razloga je potrebno koristiti suplemente u trudnoći i čime obezbedjujete adekvatan unos vitamina i minerala.

Tokom dojenja majka je izvor svih hranljivih materija neophodnih za imunitet bebe, kao i za njen zdrav rast i razvoj. U periodu dojenja, naročito ako je to jedina ishrana bebe , majka mora dodatno voditi računa o svojoj ishrani. I koliko god bila uravnotežena ishrana majke, često ne sadrži potrebnu količinu važnih hranljivih materija. Zato je dodatni unos vitamina i minerala tokom trudnoće i dojenja podjednako važan kako za majku tako i za razvoj zdrave bebe.

Kako Gravidon A utiče na imunitet u trudnoći?

Gravidon A je jedini suplement za trudnice koji sadrži đumbir i probiotike. Zbog čega nam je to važno?

Možete uneti dovoljnu količinu đumbira i probiotika kroz suplementaciju i ojačati imunitet. Takođe, đumbir ima dokazano dejstvo za ublažavanje jutarnje mučnine ili povraćanje tako da ćete sa Gravidonom A rešiti i taj deo koji je često nezaobilazan , naročito u prvim mesecima.

Za probiotike se već zna da pojačavaju imunitet preko crevne flore. Probiotici, dobre bakterije, će u crevima pomoći da se iz hrane iskoristi što više, tako da će indirektno na taj način pojačati imunitet.

No Comments
Post a Comment