fbpx
Feugiat nulla facilisis at vero eros et curt accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril.
+ (123) 1800-453-1546
info@example.com

Related Posts

Za jači imunitet majke i bebe

Gravidon A Jedini sadrži probiotik – Lactobacillus Rhamnosus HN001, koji ima višestruko korisno dejstvo na zdravlje mame i bebe

Poznato je da je dobro balansirana mikroflora u crevima ključ zdravlja i da doprinosi jačanju imuniteta. Takođe je ustanovljeno da se crevna flora značajno menja tokom trudnoće. Crevni mikrobiom žene koja se nalazi u trećem trimestru trudnoće ima sličnu aktivnost kao mikrobiom osobe sa prekomernom telesnom težinom.

Treba znati i to da majka ima glavnu ulogu u razvoju zdrave crevne flore bebe, a time i njenog imuniteta.

Ispitivanja su pokazala da primena Lactobacillus Rhamnosus HN001:

Reguliše crevnu resorpciju i smanjuje mogućnost gojaznosti
Smanjuje rizik od pojave gestacionog dijabetesa kod trudnica
Smanjuje rizik od pojave postporođajne depresije
Smanjuje rizik od razvoja atopijskog dermatitisa kod novorođene dece za 50%
Smanjuje broj novorođene dece sa preteranom telesnom težinom
Smanjuje rizik od gojaznosti u kasnijim fazama života deteta

Zdrava mama Zdrava beba

Gestacioni dijabetes

Zbog povećanja nivoa specifičnih hormona u trudnoći menja se i crevni mikrobiom od I do III trimestra. Ove promene u sastavu mikrobioma prouzrokuju zapaljenje unutar creva i promenu u propustljivosti i korišćenju šećera i masti iz hrane. Tako dolazi do povećanja masnog tkiva i povećanja glukoze u krvi. Ukoliko ćelije pankreasa nisu u mogućnosti da luče dovoljnu količinu insulina kao odgovor na povećanje nivoa šećera u krvi, može doći do razvoja gestacionog dijabetesa. Najčešće se javlja između 24. i 28. nedelje trudnoće.

Veću sklonost ka razvoju gestacionog dijabetesa imaju gojazne trudnice, one koje u porodici imaju nekog ko boluje od dijabetesa ili su u prethodnoj trudnoći rodile dete preko 4kg telesne težine…

Primena Lactobacillus Rhamnosusa HN001: normalizuje crevnu resorpciju, povoljno utiče na metabolizam glukoze i smanjenje zapaljenje u crevima, te na taj način redukuje sklonost ka razvoju gestacionog dijabetesa i gojaznosti.

Atopijski dermatitis

Atopijski dermatitis (poznat i kao atopijski ekcem) je najčešće oboljenje kože kod dece. Obično se javlja između drugog i šestog meseca života, a većina razvije bolest do pete godine života. Može biti stanje koje prati osobu ceo život. Koža je crvena, suva, svrbi i ljuspa se, a ređe se javlja vlaženje, krvarenje i stvaranje krastica. Ovi simptomi mogu biti prilično neprijatni za decu i izazvati značajan stres kod roditelja.

Veću sklonost ka razvoju atopijskog dermatitisa imaju deca čiji roditelji (majka ili otac) pate od alergija (dermatitis, alergijski rinitis, astma).

Primena Lactobacillus Rhamnosusa HN001: pomaže uspostavljanje balansiranog imunog sistema i dovodi u ravnotežu ćelijski imuni odgovor, te na taj način smanjuje mogućnost pojave atopijskog dermatitis kod dece.

Postporođajna depresija

Mnoge nove mame se suočavaju sa „pomešanim“ osećanjima nakon porođaja. Osećaju se neraspoloženo, potišteno, razdražljive su, plačljive i zabrinute. Ova osećanja se do određene mere smatraju normalnim i obično traju od nekoliko dana do dve nedelje. Ukoliko su simptomi intenzivni i traju duže može se posumnjati na postporođajnu depresiju, što zahteva stručnu pomoć. Karakterišu je nesanica, promene raspoloženja, promene apetita, intenzivna tuga, smanjeno interesovanje, pa čak i razmišljanje o samoubistvu.

Veću sklonost ka razvoju postporođajne depresije imaju žene koje su i tokom trudnoće bile depresivne ili uznemirene, imale istoriju depresivnih epizoda pre trudnoće, u skorije vreme doživele ozbiljan stres…

Studije su pokazale da su trudnice koje su uzimale Lactobacillus Rhamnosus HN001 bile značajno manje depresivne i nervozne u periodu posle porođaja.