Feugiat nulla facilisis at vero eros et curt accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril.
+ (123) 1800-453-1546
info@example.com

Related Posts

Blog

Trudnoca po nedeljama

Trudnoća po nedeljama – 7. nedelja

Vaša beba sa 7 nedelja – napredujemo i rastemo!

Trudnoća po nedeljama je tema koja interesuje veliki broj trudnica. Šta sve možemo da očekujemo i na šta da obratimo pažnju?

Do 7. nedelje embrion je narastao na oko 10mm dužine. Ovo merenje obuhvata dužinu od temena do trtične kosti. Mozak brzo raste i to rezultira time da glavica bebe raste brže od ostatka tela.
Embrion ima pravo pravcato čelo, a oči i uši nastavljaju da se razvijaju. Unutrašnjost ušiju počinje da se razvija, ali se školjke na strani glave neće pojaviti još nekoliko nedelja.
Početak udova karakteriše formiranje hrskavice koja će se razviti u kosti nogu i ruku. Ruke postaju duže, a krajevi se poravnavaju – oni će postati šake. Neverovatno, zar ne?
Nervne ćelije se i dalje množe i razvijaju kako mozak i kičmena moždina (nervni sistem) počinju da se oblikuju.

Trudnica u 7.nedelji

Vaša materica je narasla do veličine limuna u vreme kada ste trudni oko 7 ili 8 nedelja.
Postoji mogućnost da se osećate umorno. Vaše grudi mogu biti bolne i uvećane, a moguće je I da češće imate potrebe da izabacite tečnost.
Neke trudnice počinju da osećaju mučninu, umor ili imaju nekoliko manjih problema karakterističnih za trudnoću koje traju po par nedelja.
Za većinu žena osećaj mučnine i povraćanja (jutarnje mučnine) počinju da se smanjuju kada dođu do 14 nedelja trudnoće. Dakle, na pola puta ste !
Kada ste trudni, možete imati krvarenje u ustima ili bolne desni. Dobra higijena usta i redovna dentalna nega, kako bi vaši zubi i desni bili što zdraviji najbolji su način za izbegavanje ili negu problema sa desnima.

Stvari o kojima treba razmišljati
• Informišite se o zdravstvenim radnicima i ustnovama, koji mogu pružiti prenatalnu negu
• šta očekivati u trudnoći u narednom periodu
• vaša prva kontrola je upravo u ovom periodu

Pročitajte Zbog čega nam je važna folna kiselina u trudnoći.

No Comments
Post a Comment