Feugiat nulla facilisis at vero eros et curt accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril.
+ (123) 1800-453-1546

Related Posts

Blog

Ojačajte imunitet u trudnoći

Ojačajte imunitet u trudnoći

Zadatak svake buduće mame tokom trudnoće je da brine o svom zdravlju i obezbedi zdrav rast i razvoj svoje bebe. Zbog toga je jedna od veoma važnih tema svih trudnica kako da ojačaju svoj imunitet u trudnoći.

Tokom trudnoće žena prolazi kroz niz promena. Njen organizam se prilagođava na rast i razvoj novog života, počinje da radi za dvoje, što u početku trudnoće dovodi do smanjenja odbrambenih mehanizama, pa su buduće mame osetljivije na razne infekcije. Drugi kritičan period je između 20. i 28. nedelje kada se kod bebe formiraju organi, a kod trudnica se javlja problem anemije. Sa anemijom i nedostatkom gvožđa dolazi do slabljenja i imuniteta.

Zbog toga je važno da svom telu obezbedite sve što je potrebno za dobro zdravlje kako bi se prilagodili promenama koje se javljaju tokom trudnoće i osigurali temelje za zdravu trudnoću. Uobičajena ishrana , koliko god uravnotežena, često ne sadrži potrebnu količinu hranljivih materija, pa je dodatni unos vitamina i minerala podjednako važan kako za majku tako i za bebu.

GravidonA vam može pomoći da ojačate svoj imunitet i imunitet vaše bebe.

Sadrži pažljivo odabrane vitamine i minerale, uključujući i najnoviju generaciju folne kiseline (Quatrefolic), koji doprinose zdravlju majke i pravilnom rastu i razvoju ploda.

Jedini je suplement za trudnice koji u svom sastavu ima probiotik (Lactobacillus Rhamnosus HN001). Ovo je posebno važno s obzirom na činjenicu da dobro balansirana crevna mikroflora igra glavnu ulogu u očuvanju zdravlja i imuniteta. Poznato je da se crevna flora menja tokom trudnoće i da crevni mikrobiom žene koja se nalazi u trećem trimestru trudnoće ima sličnu aktivnost kao mikrobiom osobe sa prekomernom telesnom težinom. Takođe se zna da majka ima glavnu ulogu u razvoju crevne flore bebe. Zato je redovna suplementacija probioticima tokom trudnoće dobar način da se stvore optimalni uslovi za razvoj zdravog bebinog crevnog trakta i pripremu imuniteta.

GravidonA ima višestruko korisno dejstvo na zdravlje mame i bebe.

Ispitivanja su pokazala da primena probiotika – Lactobacillus Rhamnosus HN001, koji se nalazi u ovom preparatu, reguliše crevnu resorpciju i smanjuje mogućnost gojaznosti tokom i nakon trudnoće. Povoljno utiče na metabolizam glukoze, smanjuje zapaljenje u crevima i redukuje sklonost ka razvoju trudničke šećerne bolesti. Pokazano je da su žene koje su uzimale ovaj probiotik bile značajno manje depresivne i nervozne nakon porođaja. Takođe je pokazano da njegova primena tokom trudnoće i dojenja smanjuje rizik od pojave alergija, posebno atopijskog dermatitisa kod novorođene dece.

Gravidon A sadrži i đumbir koji u kombinaciji sa vitaminom B6 može da ublaži i eliminiše mučninu u trudnoći, smiri želudac i dovede do olakšanja.

Čuvajte svoje zdravlje i uživajte u trudnoći. Kada je vama dobro i vašoj bebi je dobro!

Zdrava mama – Zdrava beba

Izvor: mamaibeba.com