fbpx
Feugiat nulla facilisis at vero eros et curt accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril.
+ (123) 1800-453-1546
info@example.com

Related Posts

Blog

alergija u trudnoci

ALERGIJA NA AMBROZIJU U TRUDNOĆI – SPREJ ZA OČI JE NAJBOLJE REŠENJE ZA VAS!

Alergije na polen, a samim tim alergija na ambroziju je jako česta i veoma neprijatna. Alergije stvaraju velike tegobe koje dodatno mogu da otežaju već postojeće promene koje se dešavaju u telu kao alergije u trudnoći.

Alergija na ambroziju javlja se tokom leta i traje do kraja oktobra. Najčešće se manifestuje curenjem nosa, bolnim sinusima, javlja se crvenilo i suzenje očiju, kijanje, kašalj, otežano disanje i niz drugih simptoma. Kod težih oblika može doći i do pojave grčeva u stomaku, povraćanja, vodenaste stolice pa čak i pojave osipa po koži.
Svi ovi simptomi mogu biti jako neprijatni za trudnicu i uticati na kvalitet njenog sna i ishrane. Usled toga, njihovo suzbijanje je jako važno kao biste kroz problematičan perid prošli što lakše.

Kao i kod svake sezonske alergije, i kod alergije na ambroziju preventiva je najbitnija. Generalni svet je da smanjite izloženost polenu ili je ograničite na sve dostupne načine. Kako biste u što većoj meri izbegli kontakt sa polenom:

  • izbegavajte da provodite vreme napolju, naročito prepodne, kada je koncentracija polena najviša,
  • redovno se umivajte, perite ruke i odeću,
  • prozore stana i automobila držite zatvorenim,
  • redovno čistite tepihe kao i sve površine u stanu kako biste uklonili polen,
  • ukoliko imate kućne ljubimce vodite brigu o njihovoj higijeni jer se polen preko njihove dlake može uneti u stan.

Jačanje imuniteta u trudnoći u borbi protiv ambrozije!

Trudnoća kao period velikih promena u vašem telu je momenat kada se mogu pojaviti alergije koje do sada niste imale, a one postojeće mogu imati jače simptome. To je znak da je potrebno poraditi na imunitetu kako ne biste imale razloga da brinete. Ovo posebno važi i za period dojenja, kada vaša ishrana često ne sadrži sve neophodne elemente. Preporuka je korišćenje vitamina za trudnice poput preparata GravidonA koji sadrži vitamin C, gvožđe kao i Lactobacillus Rhamnosus HN00, koji igra posebnu ulogu za jačanje imuniteta kod trudnica i dojilja.